top of page

Verksamhetsområden

Kulturinitiativet har skapats av Operainitiativet och Flen Världsorkester.
Dessa ideella organisationer har flera års erfarenhet av att runt om i landet inspirera till integration, i första hand genom musiken.

I Flen har Världsorkestern också skapat ett Culture House med aktiviteter inom måleri, film, foto, teater och dans. Statens Kulturråd har lämnat flera betydande anslag till verksamheten och på så sätt har Världsorkestern blivit pionjär för gemensamt kulturskapande över etniska och sociala gränser.

Projekt vi stödjer idag

image008.jpg

Flens världsorkester

En världsorkester ger oss möjligheten att träffas och vi kommer att förstå varandra utan att, nödvändigtvis, prata samma språk.
FlenVärldsOrkester är en samklang av nyanlända, flyktingar som har bott i Sverige i 20 år, svenskar, unga och mindre unga människor.

bollywood.jpg

Bollywood Opera

2010 fick Charlotta Huldt idén att återbörda operakonsten till sitt ursprungsland Indien, i form av det modernare Bollywoodfilm-formatet och valde Rossinis Italienskan i Alge.
Ett utav målen är att bjuda in så många skolbarn som möjligt i Botkyrka att få möjlighet att gå på opera/musikteater i sin egen hemkommun.

KI Symbol Brown Blue.png

Kultur i det moderna samhället

Vi tror att just kultur kommer stå för något extra viktigt i det moderna samhället.

I en värld där datorernas utveckling närmar sig omfattande artificiell intelligens kommer robotar ersätta mycket av dagens arbetskraft, vilka människor därmed måste söka sig ett nytt innehåll i livet. Kulturlivet kommer dra till sig en lång rad människor och ge dem möjligheten att upptäcka ett nytt känslosamt livsinnehåll i den digitala vardagen.

bottom of page